kader-advies.nl kader-hse.nl kader-opleidingen.nl

Cursus Preventiemedewerker

All-in prijs: geen extra kosten voor lesmateriaal, examen of eventueel herexamen en het inhalen van lessen

Iedere docent is specialist in zijn vakgebied

Altijd een locatie bij u in de buurt!

Leer in twee dagen alles op het gebied van veiligheid, gezondheid en milieu. Volg de cursus Preventiemedewerker, leer over arbeidsrisico’s en voer een TRA uit.

Inhoud van de cursus Preventiemedewerker

Bij de praktische cursus Preventiemedewerker leer je de arbeidsveiligheid te waarborgen. Je bent op de hoogte van de wet- en regelgeving en vertaalt deze naar de eigen organisatie. Als Preventiemedewerker adviseer je over preventie en je registreert en onderzoekt ongevallen. Ook geef je voorlichting over veilig en gezond werken.

De volgende onderwerpen komen aan bod tijdens de cursus Preventiemedewerker:

  • Functie en taken van de Preventiemedewerker;
  • Arbeidsrisico’s;
  • Arbowetgeving;
  • Basiskennis voor uitvoering eenvoudige Risico Inventarisatie en Evaluatie (RI&E), Taak Risico Analyse (TRA) en Laatste Minuut Risico Analyse (LMRA);
  • Ergonomie, agressie & geweld en fysieke belasting;
  • Communicatieve vaardigheden voor veiligheidsinstructie (Toolbox);
  • Persoonlijke beschermingsmiddelen.

Is de cursus Preventiemedewerker geschikt voor mij?

Iedere organisatie met personeel is verplicht om minimaal één preventiemedewerker aan te stellen. Vervul jij de rol van Preventiemedewerker, of ga je deze in de toekomst vervullen? Volg dan de opleiding Preventiemedewerker van Kader.

Studieduur

De doorlooptijd van de cursus Preventiemedewerker bedraagt twee lesdagen en wordt verzorgt op een vaste lesdag per week.

Investering

De investering voor de cursus Preventiemedewerker bedraagt € 775,- excl. btw. Dit is een all-in prijs inclusief lesmateriaal en het examen aan het eind van de tweede lesdag.

Voor het aanvragen van subsidie voor de cursus Preventiemedewerker kun je gebruik maken van verschillende subsidiemogelijkheden.

Download brochure

Download de brochure van onze Preventiemedewerker opleiding en krijg uitgebreide informatie over de profielschets, doelstellingen, toelatingseisen en studiebelasting. Ook krijg je meer informatie over de invulling per lesdag.

Download brochure >

Veelgestelde vragen

Wat zijn de taken van een Preventiemedewerker?

De taken van een Preventiemedewerker zijn divers, dat kan afhankelijk zijn van wat u afspreekt met uw werkgever. Wettelijk zijn er drie taken van een Preventiemedewerker vastgelegd.

Wat zijn de taken van een Preventiemedewerker?
Hoe kies ik de juiste preventiemedewerker?

Als werkgever bent u verplicht om ten minste één preventiemedewerker aan te stellen. Uit onderzoek van TNO blijkt dat in 2019 ruim een kwart van de organisatie geen Preventiemedewerker heeft aangesteld. De Preventiemedewerker is bezig met het bevorderen van de arbeidsveiligheid. Maar hoe kiest u die preventiemedewerker? Wij geven u enkele aandachtspunten.

Hoe kies ik de juiste preventiemedewerker?