kader-advies.nl kader-hse.nl kader-opleidingen.nl

EP-U/B adviseur opleiding

Energieprestatie Utiliteitsgebouwen Basismethodiek

Waarom Kader?

Opleiding ontwikkeld door vakinhoudelijke deskundigen, onderwijskundigen en marktpartijen

Actief lid van de Examencommissie en korte lijnen naar actuele lesstof.

Oprichter en voorzitter van de gezamenlijke opleiders: het OpleidersCollectief, en daarmee deelnemer in veel landelijke beleidsoverleggen.

Voor kantoren en andere utiliteitsgebouwen wordt een groen label en verduurzaming steeds belangrijker. Hierdoor stijgt ook de vraag naar vakbekwame energieprestatie adviseurs. Wilt jij aan de slag als EP-U adviseur, dan is de juiste kennis belangrijk!

Inhoud van de EP-U/B opleiding

Na het volgen van deze opleiding EP-U/B ben je goed voorbereid op het landelijk examen EP-U/B. Je hebt alle benodigde kennis van het nieuwe opnameprotocol ISSO 75.1, waardoor je zelfstandig de energieprestatie van een bestaand gebouw kunt vaststellen.

Onderwerpen die aan bod komen zijn bijvoorbeeld wet- en regelgeving, de opbouw van een projectdossier, BENG-indicatoren, de juiste wijze van opname van een gebouw via de basisopnamemethodiek en gegevensbepaling van diverse gebouwinstallaties. Uitgebreide informatie over het programma vindt u in de brochure.

Is de EP-U/B opleiding geschikt voor mij?

Deze opleiding is bestemd voor energieprestatie adviseurs die energielabels willen opstellen en registreren volgens de bepalingsmethode gebaseerd op de NTA 8800. Voor deze opleiding wordt uitgegaan van technische kennis op HBO niveau. 

Weet je (nog) niet welke Energieprestatie opleiding geschikt is voor jouw situatie? Om je op weg te helpen hebben wij een aantal infographics opgesteld. Deze infographics helpen je bij het maken van de juiste opleidingskeuze. Natuurlijk kun je ook altijd contact opnemen met onze opleidingsadviseurs!

Vooropleidingen

Als Energieprestatieadviseur neem je diverse bouwkundige en installatietechnische elementen op die van invloed zijn op de bepaling van de energieprestatie van een gebouw. Daarbij is het van belang dat je enige voorkennis hebt. Beschik je niet over deze kennis? Wij verzorgen twee vooropleidingen, zodat je goed voorbereid kunt starten aan de EP-W/B opleiding.

Studieduur

De EP-U/B opleiding bestaat uit vijf lesdagen en bereidt u geheel voor op het landelijk examen.

Investering

De investering bedraagt € 1.975,- excl. btw.

Download brochure

In onze brochure vind je uitgebreide informatie over deze opleiding. Heb je na het lezen van de brochure nog vragen, dan staat ons team voor je klaar en komen wij graag met je in contact.

Download brochure >