Inhoud van de Masterclass
Je leert om zelfstandig een RI&E uit te voeren, en kunt bepalen welke verdiepende RI&E’s moeten worden uitgevoerd. Daarmee hoeft de organisatie niet direct een externe deskundige in te huren. Voor grotere risico’s en risico’s met een specialistisch karakter kun je de juiste specialist kiezen.
Na de Masterclass RI&E weet je hoe de RI&E-wetgeving is opgebouwd. Je kunt zelfstandig risico’s binnen de organisatie identificeren en benoemen. De gevonden risico’s kun je zelfstandig evalueren en je kunt het juiste RI&E instrument kiezen om toe te passen.
Is de Masterclass geschikt voor mij?
Heb je binnen jouw functie te maken met de RI&E, maar hier geen verdere ervaring mee? Dan is de Masterclass RI&E geschikt! Als Preventiemedewerker of KAM-coördinator is deze masterclass een waardevolle toevoeging.
Bent je Veiligheidskundige en wil je jouw kennis omtrent de RI&E opfrissen? Ook dan is deze Masterclass geschikt!
Studieduur
De Masterclass RI&E bedraag 1 lesdag.
Investering
De investering voor de Masterclass RI&E bedraagt 479,- euro excl. btw. Voor het aanvragen van subsidie kun je gebruik maken van verschillende subsidiemogelijkheden.
Download Factsheet
Download het factsheet van onze Masterclass RI&E en krijg uitgebreide informatie over de Masterclass RI&E.
Download factsheet >Gerelateerde opleidingen
Veelgestelde vragen
In een VCA opleiding leren deelnemers in 1 dag alles over veiligheid en gezondheid op de werkvloer.
Het VCA examen en het behalen van een VCA diploma is een eis binnen VCA en VCU gecertificeerde bedrijven. Ook kan het een eis zijn van opdrachtgevers. Medewerkers horen goede instructies te krijgen om ongevallen en incidenten te beperken. Een ongeval of incident betekent voor de werkgever namelijk altijd verlies. Naast mogelijke letsels kosten herstelwerkzaamheden en het uitzoeken van aansprakelijkheid veel tijd.
De taken van een Preventiemedewerker zijn divers, dat kan afhankelijk zijn van wat u afspreekt met uw werkgever. Wettelijk zijn er drie taken van een Preventiemedewerker vastgelegd.
Als werkgever bent u verplicht om ten minste één preventiemedewerker aan te stellen. Uit onderzoek van TNO blijkt dat in 2019 ruim een kwart van de organisatie geen Preventiemedewerker heeft aangesteld. De Preventiemedewerker is bezig met het bevorderen van de arbeidsveiligheid. Maar hoe kiest u die preventiemedewerker? Wij geven u enkele aandachtspunten.